90%Hodnocení produktu: 90%
Doporučuje produkt
- - úsporný program (ale hůř myje zaschlé věci a nádobí není dost suché), když někdo opravdu chce ušetřit
- - možnost mýt buď jen vrchní koš nebo jen spodní koš nebo oba najednou (když je jen málo nádobí, super program)
- - vrchní koš jde posouvat (může být buď níž nebo výš) - to asi někteří nevědí, když si stěžují na to, že se jim nevejde nádobí
- - osobně se mi líbí plastové úchyty v horním koši, které lze i sklopit (dávám na ně drobněší věci a nepropadnou) a vrchní koš je výrazně lépe řešen než u předchozí myčky (skleničky napadají, může jich být víc vedle sebe)
- - pro někoho může být výhoda právě ten příborník, který je možné použít i odděleně, tak nezabírá tolik místa (pro mě výhoda)
- - po sžití se s myčkou snadné ovládání :-) (babičce bych ji ale nekoupila)
- - méně podrobný manuál a složitejší se sžití s myčkou na začátku
- - koš na příbory je složen ze dvou dílů a není tak stabilní, ale zase je dobré, když je málo příborů, že se použije jen jeden a jde ho dát na víc míst. Příbory se někdy hůr umyjí, protože je hodně úzký
- - přihrádky na talíře jsou fakt hodně blízko sebe a větší se do nich hůř zasouvají
- - oproti původní myčce hůř suší (plasty a hrnce)
- - někdy zůstane zbytek tablety ve dvířkách
Myčku mám 3 měsíce, což mi přijde jako ideální doba na hodnocení. Už jen z toho důvodu, že na začátku člověk bojuje se zvyky s původní myčkou (AEG Elektrolux Favorit 60010 VI). U původní jsem byla zvyklá na opravdu vysokou kvalitu mytí (vítěz testů), sušení a takřka primitivní ovládání. Reklamovali jsme ji pro opakované otevírání dvířek v průběhu mytí a už se nevyrábí, tak jsme museli vybrat jinou. Původní myčka nasadila opravdu hodně vysoko laťku, takže to nová u nás neměla na začátku vůbec snadné. S odstupem musím říct, že takhle myčka má sice trošku horší mycí vlastnosti, ale je ten, kdo ji vymýšlel, opravdu přemýšlel. A to, na co jsem na začátku nadávala (třeba příborník) dneska chválím :-) Whirlpool byla na začátku trošku oříšek. Už jen pouhé nastavení (tvrdost vody, reset) dalo zabrat, protože manuál není zrovna dobře propracovaný. Ale zvládli jsme to :-) Další věc, která nás překvapila je "kalibrace" myčky, kdy ne vždy začne mýt okamžitě po spuštění programu. Při prvním použití to trvalo několik minut, tak jsme strávili spoustu času tím, že jsme mysleli, že je něco špatně, když nemyje a pořád se vrtali v programech :-) Snad tohle někomu pomůže ušetřit čas. :-) Někdo si stěžuje na zavírání dvířek, s tím problém nemám. Normálně myčku otevřu a zůstane otevřená. Při zavírání se musí víc přitlačit, ale to mi nevadí vzhledem k tomu, že jsem půl roku řešila reklamaci původní myčky z důvodu otevírání dvířek v průběhu mycího cyklu :-)) Myčku doporučuju.
- Je tato recenze užitečná?
- Ano (65)
- Ne (3)