Poradna AEG FFB52910ZW

Autor: Chrpová Dagmar | Vloženo: 09.12.2019 000 20:04 | Témata: Poradna AEG FFB52910ZW

Chrpová Dagmar

Chrpová Dagmar

čištění ramene, paměť při přerušení elektřiny

Dobrý den,
1) v návodu myčky FFB52910ZW nevidím způsob uvolnění ramene, znamená to, že se toto rameno nečistí a natéká pouze čistá voda? Nebo je nutné vyndat celý koš?
2) pokračuje myčka v programu při přerušení elektřiny? Doporučený program ECO čas 3:55 pro tzv. noční proud - dojde určitě k přerušení, noční proud zapne opět po 1,5 hodině.
Děkuji za odpověď

  • 12. prosince 2019 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den paní Chrpová,
    reaguji na Váš dotaz.

    1) Pokud máte na mysli ostřikovací ramena, jejich čištění je v návodu popsáno v bodě 11.2 a 11.3.

    Dolní rameno vyjmete jeho vytažením směrem nahoru, ostřikovací rameno omyjte pod tekoucí vodou a pomocí tenkého špičatého nástroje (např. párátka) odstraňte nečistoty z otvorů. Rameno nainstalujte zpět zatlačením ramene směrem dolů.

    Vrchní ostřikovací je instalováno v přívodní trubce pomocí úchytného prvku. Uvolněte zarážky po stranách kluzných kolejnic zásuvky na příbory a zásuvku vytáhněte. Abyste se k ostříkovacímu ramenu snadněji dostali, přesuňte horní koš do nejnižší pozice. Ostřikovací rameno z přívodní trubky odpojíte otočením úchytného prvku
    proti směru hodinových ručiček a vytažením ramene směrem dolů. Ostřikovací rameno omyjte pod tekoucí vodou. Pomocí tenkého špičatého nástroje (např. párátka) odstraňte nečistoty z otvorů. Otvory propláchněte, aby částice nečistot byly vymyty zevnitř. Ostřikovací rameno nainstalujete zpět tak, že úchytný prvek vsunete do ostřikovacího ramene a upevníte ho v přívodní trubce otočením ve směru hodinových ručiček. Úchytný prvek musí zaklapnout na místo.Nasaďte zásuvku na příbory do kluzných kolejniček a zajistěte zarážky.

    2) Pokud dojde k výpadku elektřiny, myčka automaticky po obnovení proudu program nespustí. Je nutné myčku znovu spustit s tím, že pokračování programu bude dokončeno a upraveno podle aktuálních podmínek (teplota vody v myčce, apod.).


    S pozdravem
    Kontaktní Centrum AEG

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Chrpová Dagmar

      12. prosince 2019 - Chrpová Dagmar

      Děkuji za odpověď, dotaz směřoval k čištění ramene pod košem, tento údaj/pokyny chybí v návodu. Dolní a horní ostřikovací rameno je popsáno v návodu, tak jak uvádíte v odpovědi. Vypadá to, že se ostřikovací rameno pod košem nečistí? Děkuji


    • AEG

      13. prosince 2019 - Oficiální zástupce značky AEG

      Dobrý den paní Chrpová,
      střední rameno pod košem se pouze vytáhne směrem dolů a po pročištění se opět nacvakne zpět směrem nahoru.


      S pozdravem
      Kontaktní Centrum AEG


    • Chrpová Dagmar

      13. prosince 2019 - Chrpová Dagmar

      Děkuji


    • Chrpová Dagmar

      13. prosince 2019 - Chrpová Dagmar

      Dobrý den, ráda bych se ještě zeptala na program ECO: ukazatel na myčce zobrazuje čas 3:55, ale v návodu se opakuje údaj 2:35, funkce TimeSaver se daří nastavit pouze u intenzivního programu na 70 stupňů. Funkci Xtra Dry zapnout jde, ale tu nepožaduji. Dle pokynů v návodu funkce TimeSaver se zapíná stiskem OPTION, bohužel kontrolka nesvítí. Děkuji za informaci, přeji hezký den, či spíše večer. Chrpová D.


    • AEG

      16. prosince 2019 - Oficiální zástupce značky AEG

      Dobrý den paní Chrpová,
      časové údaje v návodu k použití jsou uváděny pouze v minutách, zatímco spotřebič uvádí délku programu v hodinách + minutách.
      V návodu je uvedeno u programu ECO 235 minut, což odpovídá délce 3 hodiny a 55 min.
      Funkce TimeSaver lze použít pouze u intenzivního programu, z tohoto důvodu se u jiných programů kontrolka této funkce nerozsvítí.


      S pozdravem
      Kontaktní Centrum AEG


    • Chrpová Dagmar

      18. prosince 2019 - Chrpová Dagmar

      Dobrý den,
      děkuji za odpověď, dovolím se ještě zeptat - krátký program : v návodu uvedeno na 30 minut, ukazatel na myčce také 30 minut ve skutečnosti trvá 50 minut, mytí ubíhá rychle v konečné fázi při oplachování je ukazatel na 1 minuta do konce, to ale trvá asi 20 minut do ukončení programu. Nádobí je vždy dokonale umyté (spokojenost), myčka vždy optimálně zaplněná, nádobí lehce zašpiněné, není vkládáno se zaschlými zbytky, program ExtraDry nezapínám. Možná, že jsem něco v návodu opět špatně přečetla nebo neporozuměla. Snad je to poslední otázka.
      Děkuji za odpověď. Hezký den Chrpová D.


    • AEG

      19. prosince 2019 - Oficiální zástupce značky AEG

      Dobrý den paní Chrpová,
      ohledně výše popisovaného problému nás kontaktujte prosím na email [email protected].


      S pozdravem
      Kontaktní Centrum AEG


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.